PC Hardware

 

Fra starten af 4. klasse skal eleverne selv have en PC med i skole. Den skal medbringes efter aftale med lærerne. 

Vi bliver af og til spurgt til råds om, hvilke mærker, specifikationer og størrelse vi anbefaler. Det er svært
at råde, for det afhænger også af, hvilke funktioner der er brug for derhjemme. Billedredigering, spil etc. behøver en del resourser.  

I 4.-9. klasse vil eleverne arbejde en del i Google Classroom og Google Drev. Her er der tekstbehandling og regneark (Docs og Sheeds).

Senere (i udskolingen) anbefaler vi kraftigt, at der investeres i Officepakken, da de skriftlige prøver i 9. klasse læner sig op af disse programmer og tilhørende funktioner.

Til arbejdet på klassen er en Chromebook et udmærket værktøj. Alt hvad eleverne arbejder med gemmes i "Skyen". Alle programmer i Chromebooks hentes som apps. Derfor er en stor harddisk ikke afgørende i skolen. (Igen skal I medtænke at spil og billeder derhjemme fylder, og det kan en Chromebook ikke håndtere). En PC med en fornuftig processor, med 4-8 GB Ram, og kig endelig også på vægten (kg), da den skal bæres til og fra skole i skoletasken mange dage. 

Vores erfaring siger også, at Ipad og andre tablets som skoleværktøj på mellemtrin og udskoling ikke er ok. Med de mange timer eleverne arbejder digitalt, giver Ipaden/tablets alt for dårlig arbejdsstilling, når man skal benytte tastatur, ligesom den ofte står af overfor forskellige funktioner på de digitale platforme, der bliver benyttet i undervisningen. Ipaden er god......derhjemme!  


Sammen med en PC er det en god idé altid at have et par hovedtelefoner i computertasken eller på hylden i klassen. En del programmer har understøttende oplæsningfunktioner til de, der har læsevanskeligheder.

 

Email konto:

Gmail er en email konto hos Google. Det er ganske gratis at oprette en Gmail konto.

Opret Gmail konto

 

Anti virus:

AVG har en gratisversion af deres anti-virus program, og i de fleste tilfælde er den ganske glimrende.

Download AVG Anti-Virus Free Edition

 

Undervisningsprogrammer

Friskolen har abonnement på forskellige digitale undervisningsmaterialer. 

Programmerne kan ofte downloades hjemmefra. Dette kræver elevens Uni-Login.

Se:

www.tjektasken.nu